KLIK HIER EN ONTDEK 
ALLE SPONSORS, 
SPONSOR JIJ OOK MEE ?

Our challenge

... 2x de Mont Ventoux, per fiets en al lopend
WAT GAAN WE DOEN, VOOR HET GOEDE DOEL ?

Ventoux Challenge

Op 6 juli 2020 vroeg beginnen we aan een fantastisch mooie maar loodzware uitdaging. Samen gaan Bjorn en ikzelf de Mont Ventoux beklimmen met de fiets en na het dalen onmiddellijk in Bédoin de fiets te wisselen voor loopschoenen en hem opnieuw te beklimmen...  maar dan al lopend.

Waarom

Samen willen onze netwerken, vrienden en kennissen aanspreken om gelden in te zamelen voor het project bijeva welke je leest op de volgende pagina. We willen deze zware inspanning doen om aan te tonen hoe belangrijk we de steun voor dit project vinden.

Ons doel is uiteraard twee maal de top halen en dankzij onze inzamelingen het project van Annie ondersteunen om een glimlach op vele kinderen hun gezicht te kunnen toveren.

Praktisch

Het aantal hoogtemeters vanuit Bédoin bedraagt 1610m en dit over een afstand van 21,5 km, dit geeft een stijgingspercentage van gemiddeld 7,5%.

De eerste 5 kilometer zijn de eigenlijke aanloop, goed om op te warmen. Na een haarscherpe bocht in het dorp St. Estève, begint het echte werk.

Ruim een kilometer voorbij St. Estève passeer je een aantal S-bochten die bekend staan als Les Sept Virages (De Zeven Bochten). Door de scherpe bochten is het zicht beperkt tot 200 m.

De klim door het bos is ongeveer tien kilometer lang. Het stijgingspercentage schommelt continu tussen 9% en 10,5%.
Na 15,5 kilometer fietsen bereik je Chalet Reynard, hier komt ook de route vanuit Sault erbij.

Na de eerste bocht voorbij Chalet Reynard krijg je de top in zicht, hij lijkt vlakbij maar is nog ruim 5,5 km fietsen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Vanaf hier betreed je het fantastische maanlandschap. Op deze strook ben je ook heel vatbaar voor de wind, die er wel meestal is.
Op 1,3 kilometer van de Top passeer je de gedenksteen voor Tom Simpson. De laatste kilometer lijkt geen 11% meer te zijn ,want de eindstreep roept en trekt je binnen, de adrenaline doet zijn werk.

Bovenaan op de top wordt je beloond door eindeloze verzichten, maar opgelet vergeet niet van warme kledij aan te trekken want na een zware inspanning koel je hier snel af.